Roma Hamamı Kutsal Yol Kazısı

Roma HamamıAçıkhava Müzesi Örenyerinde Roma Dönemine tarihlenen Kutsal Yol ve Çevresinde2007 yılı çalışmaları 5 Mayıs-14 Eylül 2007 tarihleri arasındagerçekleştirilmiştir.

Ankara’da “BeşRomalı ve Dinlerin Hoşgörüsü” projemiz kapsamında, Bakanlığımızın 28.02.2007 tarih ve 34035 sayılı izinleri ilegerçekleştirilen kazı ve restorasyon çalışmaları sonucunda Roma döneminetarihlenen mimarinin yanı sıra yine aynı döneme tarihlenen . yüksekliğindekimermer bir heykel bu senenin en önemli buluntuları arasında yer almıştır.Heykel laboratuarımızın gerçekleştirdiği restorasyon çalışmaları sonucundaziyaretçilerimizin beğenisine sunulmuştur.

Bunun dışındayine Roma dönemi özelliklerini yansıtankandiller ve bir adet kemik alet diğer buluntular arasında sayılabilir. Kazısonrası mimari jeotekstil ile kapatılarak koruma altına alınmıştır.

giriş.jpg

Sitemizde yayınlanan verilerin izinsiz kullanılması kesinlikle yasaktır. İzinsiz kullanılması halinde oluşacak her türlü yasal yükümlülük kişi/kurum tarafından kabul edilmiş sayılır.Her Hakkı Anadolu Medeniyetleri Müzesine aittir.

www.anadolumedeniyetlerimuzesi.gov.tr