Ankara Valiliği Bahçesi Roma Caddesi Kazısı

1995-1996yıllarında Ulus Şehir Çarşısı çevresinde yapılan kazı çalışmaları sonucundaaçığa çıkarılan Roma Yolu’nun Valilik Binası bahçesinde kalan bölümünü de,Valiliğe gelen ziyaretçilere teşhir etmeyi amaçlayan, kazı çalışmaları 23Temmuz-21 Eylül 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

4 aşamalıolarak sürdürülen kazı ve restorasyon çalışmalarında, 1. aşamada jeofizikyöntemlerle alandaki kalıntıların tespiti, 2. aşamada arkeolojik kazılar ilekalıntıların açığa çıkarılması hedeflenmiştir. Çalışmaların 3. aşamasınırestorasyon ve konservasyon, 4. aşamasını ise, kalıntıların sergilenmesioluşturmaktadır.

Yapılan kazıçalışmaları neticesinde alanda 4 mimari tabaka tespit edilmiş olup, butabakaların Roma Dönemi’nde 19. yy. sonuna kadar geniş bir yelpazeyi kapsadığıgörülmüştür. Bahsi geçen arkeolojik dolgu içerisinde, dönemleri karakterizeeden mimari unsurlar ve maddi kültür öğeleri kazı buluntuları arasındasayılmaktadır.

giriş.jpg

Sitemizde yayınlanan verilerin izinsiz kullanılması kesinlikle yasaktır. İzinsiz kullanılması halinde oluşacak her türlü yasal yükümlülük kişi/kurum tarafından kabul edilmiş sayılır.Her Hakkı Anadolu Medeniyetleri Müzesine aittir.

www.anadolumedeniyetlerimuzesi.gov.tr